Tegnekurs_Hjerterdame

Tegnekurs Hjerterdame

I den stille byen Bergen tenker vi på de som er syke, på de som trenger hjelp og på alle som stiller opp for dem. Vi sender dem gode vibber, vi bærer dem på rosa tanker og vi ønsker dem så mye kraft at vi nesten sprekker. Her kan du tegne en hjerterdame  til dem trinn for trinn. Her er det også en hjerterdame i farger.  Hun vil gjerne bli sendt til noen som trenger en hilsen. Lykke til!

1 - Tegn en vinkel med litt sving, enklest å begynne oppe, svinge nedover, så rett bortover.

2 - Tegn en liten bøy fra toppen og sving den ned til bunnstreken

3 - Fortsett buen et lite stykke, så knekk den rett ned og lag en liten vannrett strek på slutten slik at hun står støtt

4 - Tegn baksiden av  leggen, hælen og undersiden av foten

5 - Tegn en rett strek ut fra kjolen

6 - Tegn baksiden av leggen, knekk en hæl og møt den andre streken. Da står hun på den ene foten og har den andre elegant bak seg

7 - Tegn litt videre på buen oppe og la armen komme frem, det ser nesten ut som en fisk..

8 - Begynn oppe igjen, og tegn oversiden av armen.

9 - Så kommer den morsomme hånden, begynn streken oppe og ut i tommelen, den er kortere enn resten av hånden. Tegn så ihåndflaten ut litt lengre enn tommelen. Antall fingre er ikke så viktig, det ser ut som en hånd uansett. Bare hakk litt frem og tilbake og avslutt streken  inn i ermet.

10- Tegn hodet, la det komme litt nedpå skulderen. Jeg lar stort sett de første strekene stå, men det går an å viske dem bort. 

11- Tegn øyne og munn

12- Tegn håret som en slags vifte bak. 

12- Og til slutt hjertet. 

 

Bankbank.

Her har jeg tegnet hjerterdamen i blyant på et grovere papir

og fargelagt  med vannfarge tegneblyanter (Watercolour pencils) de er morsomme, for først kan man fargelegge i ulike farger, så ta vann på en pensel og male over deler av av tegningen og oppleve at fargene blander seg i fine virkninger. Lykke til!


Eldre innlegg Nyere innlegg