Båtens hus

BÅTENS HUS

12 malerier 30 x 30 cm med samme motiv

Maleri 1 -Pent malt for å få med 2 båthus, trær med høstfarger, lyng, vann og en landstripe bak. Høsten har inntatt fjellet som er på sitt vakreste. Jeg bestemmer meg for å lage samme motiv mange ganger og se hva som skjer.  

Maleri 2 - Her har jeg kuttet vekk landstripen bak, trærne får mere plass, strøkene er sterkere og tryggere og bakken foran får en varmere farge for å bli synligere i flaten.

Maleri 3 - Nå begynner jeg å kjenne motivet og fargene. Behov for forenkling og bevegelse slår inn, behovet for å gjengi motivet riktig kastes ut. Trær blir mer blader og mindre stamme, båthustaket blir form.

Maleri 4 - Alt strammes inn, jeg har nesten glemt motivet og får lyst til å lage formene stramme og enkle med en bevegelse i båthusene ut i vannet.Litt mer mørkt. 

Maleri 5 - Her får vannet dominere, formen kommer nesten ut av lerretet og mørkner sammen med båthuset til høyre. Maleriet fjerner seg mer og mer fra det opprinnelige motivet, det kjennes godt. Likevel er motivet godt å ha som et utgangspunkt. Jeg slipper å lure på hva jeg skal lage, bare kjøre på med vann og trær og båtens hus. 

Maleri 6 - Nå blir båthuset til venstre viktig og jeg bare elsker den grønnfargen som ligger der og skyter ut det lille bjerketreet.  Vannet trekkes tilbake, en god varm rosa bakke holder det på plass, det høyre treet er godt dempet. 

Maleri 7 - Dette ble et pussig maleri, nesten som et glassmaleri , vet ikke om jeg synes det fint, men det er viktig i denne serien.  Stammene og grenene blir konturer, båthustakene blir en hel form, sjøen er såpass aktiv slik at bildet blir ganske flatt. 

Maleri 8 - Nå har jeg begynt å kjede meg og dette maleriet ble rett og slett litt slapt, båthusene er borte og den ene bjerken har fått halve billedflaten, uten at det egentlig er noe positivt. 

Maleri 9 - Nå begynner det å svinge igjen- svart tusj under malingen og en veldig forenkling av alle elementene. Fornøyd med dette. Liker de grå flatene opp mot de gule. (Maleriet er gulere i virkeligheten) 

Maleri 10 - Ah, høsten inntar sjela, gult, rødt, oransje med grønn kontrast. Ikke mer ikke mindre. Gøy når det blir mer og mer ren form.

Maleri 11 - Da er det bare å ta den videre og la alt bli form og farge, hadde vi ikke hatt det opprinnelige motivet i bakhodet ville dette blitt abstrakt.¨ Deilig saftig. 

 Maleri 12 - Pussig med slike øvelser og hvordan det utvikler seg. Jeg er en hund etter knallrosa, og koblet med den litt rare grønnfargen synes jeg dette er et greit sluttpunkt i serien. Motivet er borte men maleriet lever…


Eldre innlegg Nyere innlegg